Nieuwsbrief 2

Moleculaire cocktails


De nieuwste trend: koken met stikstof. Steeds meer koks en restaurants verdiepen zich hierin. 

Afgelopen februari stond Puur op de Trouwbeurs van de Groene Venen waar Puur deze nieuwste trend van koken met stikstof liet zien.

Moleculair koken is de culinaire trend van dit moment. Het gebruik van vloeibare stikstof bezorgt de smaakpupillen net dat beetje extra. Wanneer een warme emulsie in kleur, smaak en reukloos vloeibaar stikstof wordt gedoopt, geeft dit een unieke smaaksensatie. 


Een weloverwogen combinatie van ingrediënten en de juiste dosering van koud stikstof levert verrassende smaakresultaten op. Met deze vloeibare stikstof geef je hartige of zoete mousse of bijvoorbeeld druppels vruchtensap een knapperig laagje. 

Stikstof is 196 graden onder nul en kan onder andere verwerkt worden in: cocktails, ijs, mousses en in de  presentatie. 

Voor elke gelegenheid kan Puur u bovenstaande opties aanbieden. 
Neem bijvoorbeeld cocktails: cocktails zijn weer helemaal in. Bij een cocktail is de presentatie meer dan het halve werk. De garnering maakt bovendien de subtiele smaak dan ook helemaal af. Puur maakt onder andere gebruik van spannende technieken als rook, zoals te zien is op bovenstaande foto, dankzij het nieuwe cyrogeen koken.

Moleculaire cocktails zijn ideaal voor zakelijke en/of particuliere evenementen.  



Bent u geïnteresseerd? Klik dan op onderstaande link of neem direct vrijblijvend contact op.
PUUR
Mitchel Schenderling, 06-46333182.

Email: 
info@puur-mijdrecht.nl
Website: http://www.puur-mijdrecht.nl
Contactformulier: http://www.puur-mijdrecht.nl/contact
Website
Website
Email
Email
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram